Procuri Turcia

„Traducătorii sunt caii de tracțiune ai culturii” Alexander Sergheevici Pușkin

Procuri Auto pentru călătorie în Turcia:

> Autovehicul proprietate Leasing Auto/Credit Auto
> Autovehicul proprietate persoană juridică
> Autovehicul proprietate persoană fizică

Procura auto pentru călătoria în Turcia

Procuri Turcia. Cum poți intra in Turcia cu o mașină achiziționată in sistem leasing, mașina proprietate a unei societăți comerciale sau cu o mașină împrumutată? 

Nimic mai simplu !

 Aveți nevoie de o procură auto tradusă de un traducător autorizat de limba turcă, apoi legalizarea acesteia și aplicarea apostilei.

Turcia este una dintre cele mai populare destinații de vacanță pentru români. Tradiția istorică, preparatele delicioase, apele care te îmbie să înoți ore întregi și prețurile mai mult decât decente, fac din această țară, o adevărată bijuterie turistică. 

Opțiunile pe care le ai la dispoziție pentru a ajunge în Turcia sunt numeroase, dată fiind distanța relativ mică pe care trebuie să o parcurgi până aici ( 800-900 de km până la cele mai populare destinații). Cea mai populară și cea mai utilizată variantă este călătoria cu automobilul.

De ce documente ai nevoie pentru a intra în Turcia cu automobilul?

Dacă mașina este pe numele tău, ai nevoie de actele pe care este obligatoriu să le ai și în Romania: carte verde, certificat de înmatriculare, extindere polița Casco ( dacă este nevoie).  Dacă mașina nu este pe numele tău vei avea nevoie de o împuternicire din partea proprietarului ( o procura auto pentru  Turcia, tradusă de un traducător autorizat de limba turcă). 

Există câteva situații în care ai nevoie de o procura auto Turcia

 • Atunci când mașina este achiziționată în sistem leasing;
 • Atunci când mașina este în proprietatea unei societăți comerciale;
 • Atunci când mașina este în proprietatea altei persoane fizice decât cea a conducătorului auto în momentul trecerii frontierei în Republica Turcia;
 • Dacă mașina este închiriată de la o societate de profil (în aceasta situație trebuie să fie prezentat contractul de închiriere tradus in limba turcă de către un traducător autorizat de limba turcă, legalizat si apostilat).

Cum obții o procura auto Turcia? Procuri Turcia

Există doua opțiuni pentru obținerea unei procuri notariale pentru Turcia:

 1. Redactarea procurii sau obținerea acesteia de la firma de leasing și traducerea acesteia în limba turcă de către un traducător autorizat de limba turcă. După obținerea traducerii autorizate, aceasta se legalizează la Secția Consulară din cadrul Ambasadei Republicii Turcia din București. (această variantă de legalizare a procurii auto pentru Turcia, are aceeași valoare ca și varianta aplicării apostilei la Camera Notarilor Publici din România).
 2. Autentificarea documentului la notariat, urmată de următorii pași:
  • traducerea autorizată a procurii de către un traducător autorizat de limba turcă;
  • legalizarea notarială a documentului tradus;
  • aplicarea apostilei la Camera Notarilor Publici din România.

Cât durează și cât costă obținerea procurii auto pentru deplasare în Turcia?

Recomandăm să vă gândiți la obținerea unei procuri auto pentru Turcia cu minim o săptămână înainte de data plecării în vacanță.

Costurile percepute in cadrul adelvitraduceri.ro sunt atractive:  

 • traducere – de la 23 de lei/pagina;
 • legalizare – de la 55 de lei/act;
 • apostilare și supralegalizare act – de la 100 de lei/act.

Durata întregului proces  de obținere al apostilei este de aproximativ 3 zile lucrătoare, însă în caz de urgență, acesta poate fi grăbit, costurile în regim de urgență crescând cu 50%. 

Sfaturi pentru călătoria cu automobilul în Turcia 

 1. Este de preferat să călătorești pe timp de zi și să respecți cu strictețe regulile de circulație, deoarece amenzile din Bulgaria și Turcia sunt destul de piperate;
 2. Trebuie să te asiguri că plătești toate taxele de drum. Va trebui să plătești taxe de pod dacă treci granița în Bulgaria pe la Giurgiu, vignieta în Bulgaria și taxe de drum sau de trecere a podurilor în Turcia;
 3. Citește cu atenție regulile de circulație din Turcia, deoarece pot exista mici diferențe față de regulile din România!

Dacă ești atent la partea de organizare birocratică, vacanța în Turcia ar trebui să fie una reușită care să îți încarce bateriile și să iți ofere amintiri de neuitat. Tocmai de aceea, te ajutam să-ți traducem și să legalizăm din timp procura pentru călătoria în Turcia pentru a avea la îndemână toate actele necesare, atunci când sunt solicitate de autoritățile turce.

VACANȚĂ PLĂCUTĂ !

Procuri Turcia – Vă oferim serviciile noastre prin îndeplinirea formalităților necesare, pentru a putea ieși din țară cu autovehiculul, având destinație Turcia, astfel:

*ADELVI TRADUCERI vă asigură confidențialitatea datelor din documentele dumneavoastră în conformitate cu cerințele
 normelor Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European.*

COTAȚIE GRATUITĂ

Solicitați o ofertă personalizată și aflăți rapid cât costă!

   *Dorim să vă înștiințăm că datele personale pe care ni le veți furniza nu vor fi prelucrate în alt scop ci doar pentru a vă răspunde la solicitare.

   Traduceri Bucuresti