Procura Turcia

Soare, mare, nisip fin, relaxare…!!!
Pe scurt, gândul ne duce la perioada de vacanță! Se apropie sezonul estival…!!!
Printre numeroasele destinații de vacanțe preferate, se poate număra și Turcia! Gândul ne poartă la Marea Mediterană….la Marea Egee!
Vă prezentăm câteva informații referitoare la țara în care mergeți în vacanță!
Asta, în cazul în care destinația dumneavoastră este Turcia!

Procură Turcia – Birou Traduceri Autorizate

Turcia este o țară cu o populație de 82 de milioane de locuitori (conform recensământului din 2019) a cărei suprafață se întinde pe două continente: Europa și Asia. Limba oficială este turca, dar generațiile mai tinere vorbesc și limba engleză. Moneda națională este lira turcească, însă marea majoritate a comercianților acceptă și moneda altor state, în special euro și dolarii.
Populația este răspândită în zonele rurale, dar și în orașele mari precum Istanbul (în jur de 16 milioane), Ankara (capitala țării), Izmir, Antalya, Adana, Mardin, Gaziantep, Trabzon, Bursa, Mersin. Cu o bogată istorie milenară, Istanbul este un oraș cosmopolit unde se îmbină stilul occidental cu cel oriental.
În majoritatea locurilor, prețurile produselor se pot negocia, turcii având acest obicei încă din vremea sultanilor otomani. Ca și popor, turcii sunt prietenoși, fiind cunoscuți ca un popor ospitalier. În timpul sezonului estival, magazinele, terasele, restaurantele și zonele de distracție sunt deschise până noaptea târziu!
În drumul spre litoralul turcesc sau la întoarcere din vacanță, vă recomandăm să vă planificați câteva zile și pentru vizita orașului Istanbul, deoarece ve-ți avea parte de o experiență unică!
Dintre obiectivele istorice pe care nu trebuie să le ratați încercăm să le enumerăm pe cele mai importante: Sfânta Sofia (Aya Sofia), (simbol al creștinismului), Moscheea Albastră, Palatul Topkapı (fosta reşedință a sultanilor), Palatul Dolmabahçe, Marele Bazar (Kapalıcarşı), Cisterna Basilică, Turnul Galata (Galata Kulesi).
Desigur, un tur pe Bosfor cu vaporașele turistice, care vă vor purta și pe sub cele două poduri care leagă părțile europene și asiatice ale orașului Istanbul, vă va oferi o experiență și o priveliște unică de neuitat.
Turcia este pregătită ca în fiecare an să așteapte turiștii români în principalele zone de atracție a litoralului Mării Mediterane în stațiunile din zona Antalya, dar și în Kușadası, perla litoralului Mării Egee.
De la plajele cu nisip fin ale Mării Mediterane și Mării Egee, până la minaretele moscheelor din orașul plin de istorie Istanbul, reședința sultanilor de altădată, Turcia este o destinație care nu poate fi ratată!
Noi, echipa de traducători cu biroul în București, Piața Romană, numărul 9, scara C, etaj 2, apartament 05, venim în sprijinul dumneavoastră și vă traducem documentele și procurile în limba turcă, pentru a putea intra cu mașina în Turcia atunci când aceasta nu este înscrisă pe numele dumneavoastră!

Traduceri Autorizate Online – Procură Turcia

Vă prezentăm situațiile în care este nevoie de o procură pentru mașină tradusă în limba turcă de către un traducător autorizat:
Când mașina este achiziționată în sistem leasing.
Când mașina este înscrisă pe numele unei persoane fizice, alta decât cea care urmează să o folosească în Turcia.
Când mașina este înscrisă pe numele unei persoane juridice.
Pentru demararea efectuării traducerii unei procuri de către un traducător autorizat de limba turcă, aveți la dispoziție una dintre cele două variante de mai jos:
Varinata I:
Procura pentru autovehicul se traduce în limba turcă de către un traducător autorizat, iar traducerea autorizată se legalizează la CONSULATUL REPUBLICII TURCIA din București.
Varianta II:
Conform procedurilor cerute de către Ministerului Afacerilor Externe, procura auto se întocmește după cum urmează:
– se autetifică documentul sau se aplica dată certă la notariat (trebuie prezentată procura în original).
– traducere autorizată în limba turcă a procurii.
– legalizare notarială a procurii traduse în limba turcă.
– aplicarea apostilei la Camera Notarilor Publici pe procura tradusă în limba turcă și care a fost legalizată la notar.

Personalul biroului nostru vă poate lucra oricare din cele două variante, pentru dumneavoastră fiind la fel de sigure!
Luând în calcul costurile, noi vă recomandăm prima variantă, cu legalizarea procurii la Consulatul Republicii Turcia.

Foarte important este să nu plecați în concediu fără procură tradusă în limba turcă, deoarece riscați să fiți întorși de la frontiera turcă!!!

Vă dorim vacanță plăcută!

COTAȚIE GRATUITĂ

Solicitați o ofertă personalizată și aflăți rapid cât costă!

      *Dorim să vă înștiințăm că datele personale pe care ni le veți furniza nu vor fi prelucrate în alt scop ci doar pentru a vă răspunde la solicitare.